Dagisinskolning & Jobberbjudande

Jag har pratat med en av Belles framtida dagisfröknar och har nu bestämt att Belle ska börja inskolas på dagis den 15 november. Ska ha ett möte med dem den 8 november, så får man se hur det ser ut på avdelningen och prata om hur många timmar och vilket schema som gäller. Jag hade kunnat skola in henne tidigare och det hade gynnat mig nu när jag har blivit erbjuden jobb, men det kändes ändå inte rätt. Jag tycker verkligen att Belle fortfarande är en liten bebis. Har svårt att förstå att hon faktiskt ska börja dagis snart. Så nu börjar hon dagis när hon är ca 1 år och ca 3 veckor. Det känns bra så. Inte en dag tidigare, det hade jag inte klarat av -.-
Jag ska på möte med min ev. nya arbetsgivare på lördag. Det var snack om att hon behövde hjälp torsdag och fredag. Så jag ska prata med min farmor & farfar och se om de kan ta Belle på förmiddagen på torsdag och fredag. Sedan kommer Z. hem och kan ta Belle på eftermiddagen. Det borde lösa sig. Jag ska till farmor & farfar imorgon på fika. Får höra med dem om de kan hjälpa mig. I så fall har jag två dagars jobb i veckan fram Belle börjar dagis. Får se om jag kanske kan jobba ännu mer då, om det finns jobb till mig, vill säga. Jag hoppas ju självklart att jag även kan jobba lite fastän jag har skola sen från och med januari. Efter studenten vill jag ju inget annat än att få arbeta, så jag håller tummarna för detta jobbet nu.


JAG BARA MÅSTE LETA REDA PÅ MIN KAMERALADDARE!! Jag får kämpa vidare med sökandet -.-


Mysmåndag

Jag hittar på allvar inte den jäkla kameraladdaren! Har inga batteri på kameran nu och kan inte ta kort.. Pappas systemkamera har jag använt lite här hemma, men den orkar jag ju inte ta med mig någonstans -.- Alltså, ännu ett blogginlägg utan bilder..
Idag vaknade jag och Belle klockan halv sju. Gick upp, jag drack kaffe och Belle fick gröt. Havregrynsgröt med frukpuré och en skvätt mjölk - mums! Men hon var fortfarande trött så hon ville inte ha så mycket. Jag skjutsade mamma till jobbet. Detta för att sedan kunna ha bilen under dagen. Pappa var hemma en stund, så han kunde passa Belle medan vi körde. Annars så brukar alltid Belle följa med i bilen på morgonen. När jag kom hem, runt åtta, så fick Belle lite smörgås och jag åt frukost. Efter frukosten fick Belle ta på sig sin kofta och en liten mössa och lades ner i barnvagnen med en stor filt om sig. Fortfarande klädd i sina söta, rosa pyjamas :) Så gick vi en runda. Belle somnade direkt. Jag hade med mig en vällingflaska till henne, men den hann hon inte ens röra innan hon somnade så sött i vagnen. Jag försökte hålla någorlunda högt tempo på rundan för jag måste ju börja röra på mig, alltså.. Det är pinsamt så lite jag tränar -.- Belle somnade som sagt i vagnen och hon sov en lång stund även efter att vi kommit hem. Ställde vagnen utanför med dörren öppen och så passade jag på att ta en snabbdusch, sminka mig samt att plugga lite. Efter kanske en timme hörde jag ljud utifrån och så är det Belle som ligger klarvaken och sprattlar med benen. Inte sagt någonting ^^ Låg bara där och kämpade med att bli av med filten som var virad runt hennes ben.
När hon vaknat fick hon sin välling. Mumsigt. Den slukade hon sedan kröp hon ur sängen själv och kom ut till mig i köket igen. Roligt att hon går upp ur sängen på egen hand och kommer krypandes. Jag har dörren på glänt, så hon har lärt sig hur man öppnar dörren nu också. Sötnosen.
Det har varit mycket lek och gos idag. Belle har kämpat med sin lära-gå-stol hela dagen. Hon är jätteduktig. Går med stadiga steg och hon tycker det är roligt. Men dagen har inte varit helt felfri.. Bellis slog sig, så hon bet sig i tungan. Det blödde på henne, stackarn. Så det var ju inte alls roligt. Men efter några minuter blev hon glad igen. Tappra lilla flicka.
Belle och jag åkte och handlade till middagen också. Tog bilen ner till ICA. Belle fick sitta i en kundvagn som en stor, stor flicka. Satt jättestadigt och höll i sig jätteduktigt. Det är alltså inte kundvagnarna med en barnstol på, utan de vanliga. Jag handlade till broccoli- och blomkålgratäng med kassler. Hittade recepten i en tidning på morgonen och tyckte det lät gott. Efter att vi hade handlat på ICA, åkte vi hem och jag stekte en omelett som lunch till Belle. Z. kom då med lunch till mig, så satt vi alla tre och åt lunch ihop. Jättemysigt. Belle åt duktigt och framförallt.. hon åt SJÄLV. Jag gav henne en liten barngaffel och den satt hon och petade i maten med. Jätteduktig. Jag skar en kiwi i små bitar till efterrätt. Även det försökte hon äta på egen hand med gafflen. Aningen hala frukbitar, men det gick ändå :) Hälften på golvet, men sånt får man räkna med ^^ Z. tog Belle för att jag hade lektion på eftermiddagen.. Naturkunskap -.- Förstår ju ingenting, men jag försökte iallafall. Hämtade mamma och pappa från jobbet sedan åkte vi hem. Följde med mormor till granbutiken och valde ut garn till en mössa till Belle. Hon kommer bli så fin, så fin i sin nya mössa :) ♥


Panik

Igår blev jag så sjukt rädd. Tror aldrig jag varit så rädd förut. Jag höll på att göra iordning inne på rummet med Belle. Jag hade vikt ihop kläder och lagt dem i en fåtölj. Jag har inte någon byrå ännu inne på rummet, så alla kläder har legat huller om buller. Men jag tänkte göra lite iordning, men det ville tydligen inte Belle, för skitungen satt och drog ner allting som jag vikt ihop. Hon hade jätteroligt med det :) Iallafall, jag höll på att vika ihop kläder och Belle kröp ut från rummet. Då hör jag henne hosta så jag springer till henne. Belle sitter då och klöks. Jag stoppar fingrarna i munnen på henne för att se om hade någonting i munnen. Ingenting, men hon forstätter att klökas. Jag skriker efter mamma som kommer springades och pappa rusar upp från källaren. Paniken.. Alltså, det går inte att beskriva. Jag har haft mardrömmar om att Belle ska stoppa saker i munnen och sätta i halsen. Så sitter hon och klöks. Men hon klöks bara några gånger sedan hostar hon till, sen blir hon som vanligt. Jag börjar ju gråta helt hysteriskt. Fyfan, vad rädd jag var! Mamma fick sitta och trösta mig medan pappa tog Belle. Jag var så rädd. Det kändes som att hela kroppen skakade.
Försökte kramas med Belle efter jag lugnat ner mig, men hon ville bara leka och förstod inte alls varför hon sku. lle överöstas med massa kramar och pussar. Men gud, det var så obehagligt. Mamma satt och tröstade mig och sa att även om hon skulle sätta någonting i halsen, så går det att få ut det hon har i munnen. Man får vända henne upp och ner och ha sig, men man kan fixa det. Usch, jag hade svårt att sova inatt. Tänkte på ifall hon hade satt något i halsen. Fortfarande ingen aning varför hon satt och klöktes. Antingen så var det ingenting eller så hade hon svalt det. Men det var inga prylar framför, så vet inte vad det kunnat vara.

Jag blev så rädd. Tankarna far runt i huvudet. "Tänk om.."
Usch, usch. Kan börja gråta igen. Jag får nog avsluta nu.


Belle varit på Nellies barnkalas

Vår dag började med en sovmorgon för min och Z. del. Det var gudomligt skönt men det var inte alls lika mysigt som att få vakna upp bredvid Belle. Även om hennes väckningsmetoder inte är särskilt mysiga i sig.. Allt från att peta sin mamma i ögonen eller dra mig i håret till att hoppa på mitt huvud  ^^ Så min dag började runt klockan elva. Z. försökte få upp mig en timme tidigare, men det var helt omöjligt. Så han åkte och handla till frukosten. Det blev rostat bröd, kokat ägg och jättegott kaffe! Han har precis köpt en espressomaskin. Det är jättegott som det är, men man kan ju värma lite mjölk så blir det nästan som kaffelatte. Mums. Sedan så medan jag tog en dusch, så hämtade Z. hem Belle. Lilla älsklingen.. Jag höll på att sminka mig när hon kom hem. Så när jag sträckte fram armarna för att få en kram, så får skitungen syn på min puderborste.. All kärlek till mamma lades åt sidan och nyfikenheten inför mammas smink tog över -.-
Nellie fyllde 2 år idag så vi åkte dit för att gratta henne. Hon hade precis somnat när vi kom, så Belle fick leka själv inne på Nellies rum. Massa, massa leksaker :) Therese & Dannie bjöd på kaffe och tårta, jättegott. Sedan började folk komma och Nellie vaknade till sist. Helt nyvaken kom hon ner för att öppna presenter :) Sötnosen. Nellie hade tebjudning med Belle sedan. De satt inne på varsin stol runt ett litet bord och Nellie serverade te. När hon hade hällt téet i kopparna, så tyckte hon tydligen inte att hon fyllt dem ordentligt. Så kom hon igen och sa "Lite till, lite till". Haha, jättegulligt. Efter att vi grattat Nellie åkte vi direkt ner till Helsingborg och hälsade på Gagi & Oliver. Hade jättetrevligt, fick god mat och Belle lekte fint med sina två kusiner.

Nu sover Belle så gott i sängen. Helt slut efter att ha lekt och stojjat en hel dag. Imorgon har vi ingenting på schemat så får vi vad vi ska hitta på. Jag har iofs en lektion på eftermiddagen -.- Tradigt.. Men då är Z. hemma och när jag kommer tillbaka hade jag tänkt att vi kunnat gå till lekplatsen med Bellis. Men nu ska jag gå och lägga mig jämte min lilla älskling ♥
 Gosa, gosa, gosa :)


Födelsedagsfest för Hanna 19 år

Hannas present är ihopslagen, gratulationkortet ifyllt, kvällens outfit klar, barnvakt åt Belle fixad och dejt till kvällens fest är ordnat ^^ Z. skall följa med mig till Hanna. Jag är jätteglad för det. Det har blivit väldigt mycket att jag umgåtts med mina kompisar och Z. med sina. Vilket är ganska tråkigt för man vill ju vara med varandra. Men ikväll så ska han följa med och jag är jätteglad :)
Jag har dock inte börjat göra mig iordning! Vi ska vara hemma hos Hanna klockan åtta. Så det är nog dags att sminka mig och göra vid håret. Jag har letat förgäves efter min batteriladdare till min kamera, men jag hittar verkligen inte den.. Attans! Hade ju tänkt ta masas bilder ikväll.. Menmen, får försöka få till någon bild på iallafall fördelsedagsbarnet med min mobil. Belle är hemma hos sin farmor & farfar just nu. Hon hade sällskap av sina två kusiner, Emilio & Antonio. Alla tre satt och lekte på golvet. Jättegulligt. Emilio & Antonio är minst sagt vilda av sig, men runt Belle är de så försiktiga och duktiga. Fina pojkar :) Belle kan ju ibland vara lite mammig och pappig av sig, men ikväll ville hon bara leka när vi skulle gå. Försökte få henne att vinka hejdå, men det var hon inte intresserad av utan hon ville försätta leka med ett gosedjur. Min lilla älskling ♥
Jaja, nu får jag som sagt göra mig iordning inför kvällen.


Stanrunda med Bellis

Precis kommit hem.. PUST! Ska sätta på lite kaffe till mig och mamma nu. Belle ska ha mat. Sedan ska vi åka till Z. och ha lite fredagsmys. Vi har iofs redan haft det jättemysigt idag. Han kom med lunch till mig och Belle, sedan åkte vi in till stan runt tolv. Jag hittade lite mysiga tröjor till mig och Z. hittade en sjal. Hittade ingenting till Belle, däremot blev vi av med kläder -.- Belle har slängt iväg sin mössa och jag kunde inte hitta den.. Får ta och köpa en ny mössa till skitungen. Faktiskt så ska Belles G-mormor sticka både mössa och halsduk till henne. Vi ska in och välja garn på måndag. Det ska bli roligt. Men hon kommer ju behöva en fram tills att mormor stickat klart, så jag får nog in imorgon och köpa en ny. Det blev fika på stan också. Belle sov mestadels men hon fick smaka lite av min blåbärsmuffins när hon vaknade. Det var minst sagt gott, för hon satt och gapade som en fågelunge ^^ Belle hade ju däckat efter att ha suttit och tittat på allting runt omkring, pekat på varenda människa hon såg, försökt dra ner varje plagg hon såg hänga på galgarna samt så har hon suttit och skrattat förtjust åt allt möjligt. Det tar på krafterna att vara en nyfiken och glad liten bebis :)


Trött, fullspäckad morgondag och mammig bebis

Halv elva är klockan. Dags att gå och lägga sig, kanske? Usch, så trött jag varit nu de senaste dagarna.. All stress har verkligen satt sina spår. Nu när jag äntligen kan slappna av, så är det som om kroppen pustar ut. Och i och med det så är jag så jäkla trött! Jag somnar om på förmiddagen med Belle, sover middag med henne och ändå så får jag anstränga mig för att hålla ögonen öppna när jag ska natta henne runt åtta.. Visst, det är lätt att somna när man har en mjuk, liten bebis jämte sig, men att vara såhär trött? Inte normalt. Men som sagt, jag förstår ju mycket väl varför. Det är verkligen så med mig - minsta lilla stress och min kropp protetsterar till max -.-  Jag är la lite känslig av mig. Eller klen.. Känslig låter bättre >,< 

Idag har det varit mycket gos och kel med min lilla tösabit. Det enda som saknades var att komma ut i det härliga vädret. Skäms för att ha varit inomhus hela dagen.. Imorgon ska vi komma ut. Det ska bli fint väder imorgon också, har jag hört. Får hoppas på det. För vi kom inte heller iväg till Kimbogården idag. Så det får bli imorgon. Mycket som skall göras imorgon. Besöka Kimbogården, hyra film på Stadsbiblioteket för ett skolarbete, åka till Färgab med en tapet - för att se om det går att måla över den, handla åt pappa samt att åka en sväng inom stan. Hanna fyller nämligen år på lördag! Jag har köpt en present, men jag måste ju ha någonting att ha på mig -.- Har bara vardagskläder i garderoben, inga festkläder alls. Hade velat hitta någon fin topp att ha till svarta byxor & pumps.

Belle har varit jättemammig idag. Gulligt, men det är samtidigt jobbigt. Inte så mycket för min egen del, utan mest för Belles. För hon blir jätteledsen så fort jag lämnar rummet. Det är jobbigt för henne, för jag ränner ju runt i huset och fixar & donar. När jag diskade exempelvis, så stod hon och klamrade sig fast vid mitt ben. Där stod hon och gosade med mitt ben i hela tio minuter. Min lilla älskling ♥
Nej, nu ska jag gå och lägga mig jämte Belle. Hon är ju så underbart mysig. Jag älskar att sova jämte henne.
Mitt liv, Min kärlek, Min dotter
Mitt allt

Mamma erbjuden jobb & Belles dagisplats fixad

Herregud, börjar verkligen saker & ting att gå åt det bättre för mig? Är det verkligen så?
Jag har blivit erbjuden jobb, gott folk! Känns jättebra. Inom hushållsnära tjänster, en till två gånger i veckan. Vilket är helt underbart. Det får ju bli till att jobba lite nu, efter att Belle blivit inskolad och innan jag börjar skolan. Jag ska försöka få tummen ur och besöka Belles dagis nu i eftermiddag för att höra med dem om när jag kan skola in henne. Det får ju inte bli innan hennes ettårsdag, så i början av november kanske jag kan påbörja inskolningen. Fårse vad dagisfröknarna säger.

För Belle har ju fått dagisplats! På Kimobogården i Rotorp, avdelning Smultronet. Det känner overkligt att Belle faktiskt ska börja på dagis.. "Är inte barn på dagis mycket, mycket större?" intalar jag mig ^^ Men Belle är ju faktiskt 11 månader nu, eller hon fyller det på lördag, så nu är det inte långt kvar till att hon fyller året. Det känns jättekonstigt, men så är det ju. Hon börjar bli stor. Det kan ju vara att hon känns mycket mindre för att hon inte går ännu. Men det är ingen brådska, ingen brådska. Iallafall inte för mig. Jag kan få panik över hur snabbt tiden gått ibland när jag tänker på hur mycket hon vuxit. Så ta det lugnt, stumpan >,<

På tal om att gå.. så står hon upp helt själv nu. Hon kan stå själv ganska länge, men sedan så sätter hon sig ned. Det känns väl lite läskigt, antar jag. Jag kan gå runt med henne och bara hålla i en hand. Då får hon kämpa med balansen, men det går bra. Hon är ju väldigt pigg och framåt. Vill ta sig upp.
Mammas duktiga tjej ♥



Wiie! Pappa och Belle busar :)



Vovven är jätteskojjig. Speciellt när den voffar ^^



Gosa med vovven ♥

Bebisuppdatering

Bebisuppdatering på Belle, drygt 11 månader gammal
Jag har varit på BVC med Belle. Det var en och en halv månad sen sist. Hon väger nu 8.175 gram, hon har alltså äntligen kommit över 8 kilo strecket, vilket jag är jätteglad för. Hon mättes också och är idag 74 cm lång. En ökning på 1 ½ cm, på en och en halv månad. Känns jättebra. Egentligen har väl Belle aldrig haft problem med att följa sin kurva, men det var en gång som hon inte gick upp alls på nästan två månader. Det var för ca tre månader sedan, när hon var åtta månader och jag precis slutat amma. Då hade hon inte gått upp någonting på två månader, som sagt. Och det kändes jättehemskt. Förklaringen var också att det kunde bero på att jag slutat amma. Snacka om dåligt samvete jag hade. Men det är tydligen helt naturligt och man kallar det amningspuckel när man tittat på hennes vikkurva. Det blir nästan alltid så när man precis slutat med amningen. Men iallafall, sedan dess har jag varit lite mer nojjig över hennes vikt. Trots att jag egentligen inte har någon anledning till det. Menmen, det är väl så det är att vara mamma -.-
Att vara nojjig utan anledning - det tillhör mammarollen! På gott och ont..

Belle har börjat att få utslag, små röda prickar, runt munnen. Så det frågade jag om, vad det kunde bero på. Det var som jag trodde, röd mat samt nappen. Jag har försökt tänka på att dra ner på röd mat och på att hon bara har nappen när hon ska sova. Men nappen används ju inte bara som tröst här hemma, utan jag använder det ju som en propp som inte tillåter Belle att stoppa allting i munnen. Det är lite av en trygghet -.- Menmen, jag får försöka minska på nappen och röd mat. Fårse om utslagen blir bättre då. Hoppas det. Min lilla kusin Robin har utslag runt munnen och min farbror och hans fästmö fortfarande inte vet vad det är för något. De har tagit prover, men de hittar ingen förklaring. Hoppas inte Belle får någonting sådant. Hon som alltid haft så otroligt fin hy, ända sen hon föddes. Nyfödda bebisar är ju ofta ganska röda i hyn, men Belle har varit så fin, så fin hela tiden.



Haha, Belle sitter i sin leksakskorg ^^ Lilla sötnosen ♥

Belle & Elton

Jag är jättearg för att jag inte fick med mig någon kamera ikväll när jag och Belle åkte hem till Hanna. Hanna har ju en liten gullig vovve, Elton, som Belle lekte med hela kvällen. Åå, så roligt hon har haft det ikväll. Helt otroligt. Hon har skrattat och busat med Elton flera timmar i sträck. Nu när vi kom hem var det bara bedtime creme, pyjamas och välling som gällde. Bums! Hon var helt slut efter att ha stojjat och busat hela kvällen. Belle fick klappa Elton, känna på de mjuka öronen och pilla på hans tassar (tyckte dock stackars Elton inte om. Men Elton är alldeles för snäll för att säga emot ^^) sedan försökte hon även gosa med honom. Alltså hon borrade ner huvudet i pälsen på honom. Jättemysigt :) Sedan fick hon en massa pussar och det var jätteskojjigt. Nej, alltså, hon har haft det jätteroligt ikväll. Får åka dit oftare, minsan. Så nu sussar Belle gott efter att ha fått sin välling. Jag låg jämte henne tills hon somnade. När vällingen var uppdrucken kastade hon sig den ifrån sig och rullade runt, la armen runt halsen på mig och somnade näsa mot näsa. Hur underbart som helst. Det går inte att beskriva hur mysigt det är. Belle är alltid så kramgo och gosig numera. Hon vill alltid vara i famnen och kramas. När hon är trött trycker hon ner ansiktet mot min hals för att gosa. Jag älskar det.
Jag älskar min lilla flicka. Mest av allt. Föralltid.

Mamma & Dotter




Nya kläder till Belle

Ååå, vad jag älskar att köpa massa fint till Bellis. Det är roligt att handla kläder till sig själv, men tänk då så roligt det är att köpa till sina barn! Allting i miniformat, allting helt underbart gulligt. Jag blir på allvar helt salig när jag går runt bland barnkläderna. Det finns så fina kläder till småttingarna. Här får ni se vad jag hittade :)



Filt: H&M, 99 kronor
Bodys: Cubus, 2 för 99 kronor
Strumpbyxor 2-pack, vita: H&M, 79 kronor
Strumpbyxor, gråa: Lindex, 69 kronor
Benvärmare: H&M, 30 kronor

Som ni ser är jag helt tossig i ljusrosa. Tycker det är så fint på Belle. Det ska vara mjuka färger, eller mesiga färger som vissa kallar det. Men jag tycker det är finast så.



Klänningarna: Kappahl, 129 kronor

De kommer bli jättefina nu till hösten. Med ett par strumpbyxor och en kofta till :)



Jeans leggins: Kappahl, 90 kronor

HUR GULLIGA ÄR INTE DESSA JEANSEN? Helt underbart! Belle ser så tuff ut i sina jeans leggings.



Badbalja: Barnvagnshuset, 250 kronor

Jag har letat överallt efter en badbalja till Belle. Jag hittade en till sist på Barnvagnshuset. Roligt att den var rosa, tyckte jag. Lite roligare än en vit balja.


Ny blogg!

Då har man en ny blogg att fylla med massa vardaligt snack, tankar & funderingar, gulliga bilder på min älskling Belle samt så ska ni få följa hennes utveckling från liten bebis till stor flicka :)
Tyckte att det behövdes en ny start med min blogg. Jag känner nämligen själv att mitt liv fått en ny vändning och nu försöker jag förnya mig med lite allt möjligt - ny blogg blandannat.

Jag ska bli bättre på att uppdatera samt lägga in bilder på bloggen. Det är ett löfte, kära läsare.

RSS 2.0