Inget internet..

Jag har inget internet hemma, därav min frånvaro här. Vi ska skaffa mobilt bredband så fort som möjligt, så det blir ordning här på bloggen! Och betalning av räkningar och mejl förståss ^^ Där förstod ni min prioritering -.-

Men iallafall, nu bor vi i vårt nya hem. Vi stormtrivs! Området är lugnt och tyst, man hör ingenting av grannarna och vi bor ändå vägg i vägg mellan två lägenheter.
De 2 trapporna upp till vår lägenhet kommer bli kämpiga, men jag vänjer väl mig ganska snabbt (får jag allt hoppas!) Menmen, nu är jag hemma hos mamma&pappa som precis kommit hem från Gambia. Varit där i en vecka nu och de verkade jättenöjda med sin resa. Så Belle och jag hälsade på en stund. Nu ska vi strax åka och handla, sen åka hem och laga mat. Zoran är hemma runt halv fem och då är han hungrig, stackarn.

Ikväll kommer Lubbe & Marina förbi med lille Lucas. Ska bli jättemysigt :)
Hoppas alla får en jättemysig fredag!


Fortfarande förkyld..

Så jäkla förkyld jag är! Fortfarande.. Det är så störande. Orkar knappt ur sängen på morgonen.. Imorse försov vi oss till dagis -.- Kom 20 minuter senare, men det gjorde nog ingenting. Så direkt när vi kom innanför dörren, så föreslog fröknarna att jag skulle säga hejdå och åka igen. Det hade gått så bra förra veckan, så det var lika bra att jag lämnade direkt på morgonen, tyckte dem. Så det gjorde jag och åkte hem till mamma&pappa, och det är här jag är nu. Det är mer eller mindre kaos i lägenheten just nu ^^ Kaffebryggaren var inte uppackad, så jag åkte hit för att ta mig en kopp. Det kan jag behöva. Idag ska jag banne mig ta kort på lägenheten, så jag kan lägga in bilderna här och visa er. Det kommer bli så fint, så fint. Vi har dock ganska mycket kvar att inhandla.. Utemöbler till balkongen, barstolar, lite hallmöbler och ett badrumsskåp. Men annars är de stora grejerna fixade. Hoppas Zoran hinner montera upp möblerna idag efter jobbet.

Har egentligen skola idag, men det orkar jag verkligen inte. Jag orkar knappt köra Belle till & från dagis, då orkar jag nog knappast med en lektion i Naturkunskap -.- Nu ska jag dricka mitt kaffe, plocka ned lite prylar till lägenheten och sedan åka hem och VILA innan Belle ska hämtas ifrån dagis. Det låter som en bra idé, ellerhur?


Första natten i vårt nya hem!

Hejhej! Just nu sitter jag och slappar i soffan. Jag befinner mig i lägenheten där det har hänt en himla massa idag. Köket är nästintill klart. Jag har packat in allt porslin och nästan allt i skafferiet. Alla möbler är inne, sängarna är bäddade, nya TVn är på plats när alla prylar är här. Så skönt det känns! Imorgon är det inpackning i garderoben som gäller, samt städning och en tripp till IKEA! Just nu står säker och ting lite huller om buller, men imorgon har ni nog ordning och reda här hemma. Här i vårt nya hem :-) Nu väntar jag på Zoran och Belle. Saknar dem redan ^^ Mina älsklingar.


Så snyggt!

Fortfarande så sjukt förkyld.. Helt snuvig och hes -.- Morgonen är iofs alltid värst, så jag hoppas att jag mår lite piggare om någon timme. Idag är det städning utav lägenheten som gäller! Jag var där igår och tittade hur långt vi kommit. Shit, så fint det kommer bli! Alla spotlights i vardagsrummet och köket är klara och det blev så sjukt snyggt. Alla väggar är också målade, alltihop i vitt. Vi sade det att om vi skulle tröttna och vilja ha någon fondvägg i en annan färg, så tar det vi efterhand. Men sovrummet är nu helt klart. Klädkammaren är inrett med garderobssystem ifrån Elfta. Det blev jättebra och vi kommer få plats med jättemycket. Vi har ju nämligen i princip bara den klädkammaren som förråd. Lite kan vi nog få plats med i köket, men annars är det ju tänkt att alla prylar och alla kläder ska in i klädkammaren.
Det är så tråkigt att skriva utan att kunna lägga in några bilder.. Jag ska ta kort med mobilen och försöka få in dem i datorn senare idag, så kan jag visa hur jag menar.
Men fasiken vad snyggt det kommer bli! Nu saknas bara alla möblerna ^^ Men vi ska försöka få in lite möbler idag, faktiskt. Fårse om vi har bärhjälp så det räcker, annars får det bli imorgon. Men innan nästa vecka ska det finnas möbler inne i lägenheten, sanna mina ord!


Sömnig på dagis

Precis kommit hem ifrån dagis. Belle somnade i knäet på mig under lunchen.. Stackarn, hon var så trött, så trött. Hon har nog inte somnat i min famn sådär på flera månader. Vi åkte dit runt kl. 9.20 (vi försov oss) och så lämnade jag henne kl. 10. Åkte hem och vilade lite. Packade ned några blöjor och extrakläder till Belle som hon ska ha på dagis. När jag kom tillbaka en timme senare så hade de varit ute på gården och lekt. Belle hade inte sovit någonting alls, vilket jag märkte dirket när jag kom. Hon var jättegnällig och mammig, vilket hon bara är när hon är trött. Började gråta så fort jag kom in genom dörren. Ni förstår, det är då hon inser att jag varit borta. Så kramades vi lite, sedan skulle hon ned och leka. Men hon var ju så trött, så hon ville mest vara i knäet på mig. När vi skulle äta, så ville hon inte ha någon mat. Jag lyckades lura i henne några skedar, men det mesta spottade hon bara ut. Sedan ville hon inte längre sitta i stolen, utan fick komma till mig. Där somnade hon på två röda sekunder. Jag lyckades klä på henne sin kofta, ta på henne sin overall och stoppa ned henne i bilbarnstolen - allt detta utan att hon vaknade! Det är inte ofta det händer, för hon är rätt så lättväckt av sig. 

Så nu ligger hon i sin säng och sussar så gott. Hon tycker det är roligt att vara på dagis, vilket är så skönt. Ingen separationsångest ifrån hennes sida. Eventuellt lite när man kommer tillbaka, för då förstår hon, som sagt, att man varit iväg. När hon är trött, tycker hon inte heller om att man går ifrån henne. Men annars har allting gått så jättebra :) Min duktiga lilla tösabit ♥


En krasslig Melanie..

Hejhej.. Ja, här vart man sjuk -.- Så jobbigt det är. Jag är förkyld, är helt täppt i näsan och mist allt luktsinne. Lägg på ont i halsen, feber och huvudvärk, så vet ni precis hur jag känner mig idag.. Jag missade Belles inskolning och jag kunde inte komma till jobbet. Känns inte alls bra. Zoran var ledig idag igen, så allting löste sig med inskolningen. Idag var det inskolning mellan 7.30 - 11.00, så hon fick äta frukost med de andra barnen idag. Det hade gått jättebra, fick jag höra. Jag är inte förvånad, allting har ju gått otroligt bra. Hon hade ätit fint, vilket är extra skönt för Belles dåliga aptit är ju ett litet orosmoment här hemma. Belle äter ju jättedåligt ibland. Vill inte ha frukost, vill inte ha lunch och äter knappt någonting till middag - så har vissa dagar sett ut. Hon får inga mellanmål heller, endast välling på morgon och kväll. Så vart den ungens hungerkänslor tagit vägen, det är frågan -.- Men denna vecka har hon ätit bra. Idag åt hon bra med frukost på dagis, en hel portion lunch och jag ska precis slänga ihop lite middag till oss. Hoppas hon äter bra igen. Jag ger henne sådan mat som jag vet att hon tycker om just nu. Jag är inte för alternativ till den mat som lagas, men Belle är ju alltför liten för att förstå det. Nu handlar det ju bara om att hon ska få i sig mat.

Jag knaprar värktabletter nu, så jag hoppas jag mår bättre imorgon. Och jag hoppas inte jag smittar ner övriga familjen! Det hade varit katastrof. Jag får försöka hålla igen med alla pussarna ^^


Inskolning på dagis

Nu är Belle i full gång med sin inskolning på dagis. Snart kommer hon bli ett litet smultronbarn, som fröknarna säger, då avdelningen heter Smultronet :)

Inskolningsschema för 2 veckor;

Vecka 1
Då är föräldrarna med under hela veckan

Måndag: 9.00 - 11.00
Tisdag: 9.00 - 11.00
Onsdag: 9.00 - 11.00
Torsdag: 7.30 - 11.00 + Frukost
Fredag: 9.00 - 12.00 + Middag

Vecka 2
Dags att börja lämna barnen själva

Måndag: 8.30 - 11.00  Föräldrarna går bort för en liten stund
Tisdag: 10.00 - 14.00 + Middag & Vila  Föräldrarna går innan middagen
Onsdag: 10. 00 - 14.00 + Middag  & Vila  Föräldrana går före middagen
Torsdag: 7.30 - 14.00 + Frukost & Vila & Middag
Fredag: Hela dagen

Hitills har det gått jättebra. Jag har försökt hålla mig i bakgrunden, vilket fungerar jättebra. Belle leker och har fullt med alla andra barnen, alla nya roliga leksaker, alla nya intryck. Hon varit pigg och glad hela tiden.
Ibland stannar hon upp i leken och ser sig omkring efter mig. Så kommer hon gåendes och vill ha en kram. Upp i famnen och sedan driekt ned ^^ Min duktiga, duktiga älskling.
Frukosten imorgon med alla barnen, hoppas det går bra. Hoppas hon äter.. Hon är ju så liten i maten, min lilla höna..


Ny fin blogg :)

Så fin bloggen blev :) Jag fick hjälp utav Denise, deddenisen.blogg.se, som är jätteduktig på att göra fina desginer till bloggar. Hör av er till henne om ni behöver hjälp! Jag är sjukt nöjd med min :)
Så mycket roligare det är att skriva på en blogg som ser fin ut.

Ha det fint, KRAM


Lille Lukas ♥


Gulligulligull



Bellis fick sig en ny mössa idag. Hon har en fuskpolo & vantar i samma färg :)



En supersöt pyjamas! Jag älskar den! Hur söt som helst.


Renoveringen drar ut på tiden..

Saker & ting drar ut på tiden i lägenheten. Så vi kommer inte vara klara nu i helgen för att flytta in sakerna.. Känns jättetrist, menmen.. Det är bara att rycka upp sig. Jag känner mig helt värdelös för jag har inte kunnat hjälpa till i lägenheten alls. Det är Zoran, hans pappa Drago och Lubbe som har arbetat för fullt i lägenheten. Jag har varit och letat tyg till kuddar och gardiner, men det är också allt jag gjort, känns det som.. Gjort inköpslistor på IKEAs hemsida, har jag också gjort.. Vilken prestation. Zoran jobbar natt, kommer hem runt kl. 11, sover kanske 2 timmar och sedan åker han till lägenheten och jobbar där. Så han jobbar dubbelt, med andra ord. Stackarn.. Nu har det tagit längre tid med monteringen av spotlightsen, så arbetet har fått stanna upp i nästa två dagar nu. Känns jättetråkigt och Zoran tycker det är pest.

Vi har inte heller kommit någonvart med inhandlandet av möbler -.- Det är TV-bänk, soffbord och hallgarderober som vi behöver just nu. Vi har hittat det mesta på IKEA, så vi ska försöka att åka dit nu i helgen för att få allting fixat. Menmen, allting tar ju sin tid.. Lika bra att inse det. Jag sitter som på nålar här hemma, otålig som satan.
Får ta och chilla ned lite ^^


Belle har fått sig en liten kusin

Grattis Marina & Lubbe till er lilla pojke Lukas



Lukas
11 november 2010
4025 gram & 53 cm lång


HÅRDISKEN SÖNDER!!

Alltså, detta är en katastrof. Min hårddisk, FULL AV BILDER, fungerar inte. Alla bilder på Belle finns på den hårddisken. Jag har varit noga med att ha bilder på olika ställen och inte bara samla allt på ett ställe, men jag har flest bilder på den hårddisken. Jävla skit! Jag är livrädd för att bilderna inte ska gå att få fram. Få åka in någonstans där det finns datasnillen som kan luska ut vad som är fel. Men alltså, det hade varit total katastrof om alla mina bilder är borta nu. Jag får ångest.. Alla bilder på Belle.. Jag har som sagt, många bilder på datorn och nu de senaste har jag lagt på ett USB-minne, men det är fortfarande många bilder som kommer få förlorade om hårddisken pajjar nu..

HJÄÄLP!


Iväg till skolan -.-

Jag ska strax iväg till skolan -.- Så jäkla tråkigt, alltså! Så Belle ska till sin strina & strieko medan mamma är på lektion. Vi var hemma hos Lubbe&Marina innan idag och fikade & pratade. Alltid lika trevligt att snacka bebissnack med svägerskan :) Så det blir två besök för Bellis idag hemma hos strina & strieko. Fast det tycker Belle bara är roligt, det är mycket stojj & lek där :) Belle får också försöka tjata på sin kusin i magen att komma ut nu!

Får ta och åka nu. Belle börjar bli otålig och jag kommer komma försent annars.
Ikväll får jag förhoppningsvis en helt ny look på bloggen! Denise skall hjälpa mig med designen. Det kommer bli supersnyggt!


Godmorgon

Jag & Belle har precis kommit upp ur sängen nu. Morbror Elliot väckte Bellis och när väl den ungen vaknat till, så finns det ingen chans att hon somnar om. Så det var bara att kliva ur sängen. Belle har fått sin gröt och hon jätteduktigt idag. Mammas duktiga tjej :) Hon är dessvärre inte alls så pigg, så jag får göra välling till henne så hon får somna om. Ska försöka att inte somna om själv, bara! Svårare än man tror. Jag är nämligen inte heller så superpigg idag -.- Menmen, nattinatti igen då!


Mystisdag med Bellis ♥

Haft en riktigt mysig dag med Bellis idag. Vår dag började med att väckarklockan ringde kl. 8. Belle fick inte en perfekt start på dagen, då hon blev skiträdd utav väckarklockan.. Stackarn! Hon har aldrig blivit rädd utav den tidigare. Hon lugnade sig snabbt och vi gosade i kanske en kvart i sängen. Myste till max :) ♥ Vi gick upp och Belle fick ny blöja, mamma fick sitt kaffe och sedan åt vi frukost. Belle fick gröt som vanligt och hon åt ganska duktigt idag. Gröt, äppelmos & en skvätt mjölk - Gottgottigottgott! Som hon själv har lärt sig att säga ^^
Jag segade tydligen ut frukosten, för det blev rejält stressigt i slutet. Vi skulle nämligen hem till Sofia & Annie kl. 10. Så när frukosten var avklarad, maten inplockad och köket iordning så skulle jag fixa mig. Belle följer alltid med mig in till badrummet numera, vilket är jättemysigt. Hon sitter på badrumsmattan i sin pyjamas och leker med min puderborste :) När jag var färdigsminkad så var det dags för Belle att bli ren & fin. Ett snabb dusch fick hon idag. Ställde henne i baljan och sköljde av henne. Hon ville sätta sig och plaska i vattnet, men det hann vi inte idag. Det får bli en riktigt bad innan hon somnar ikväll. Torka, torka, torka → ny blöja, rena kläder → på med overall & ner i barnbilstol → skötväskan packad. Och till sist, en välling 'on the go' till Belle. Sedan åkte vi hem till Sofia & Annie.
Flickorna lekte jättefint hela tiden. Mysigt att se :) En liten tjej i Belles storlek, ungefär. Annie är ca 11 månader gammal. Belle har ju annars bara kompisar som är antingen flera månader yngre eller äldre. Sofia var en jättemysig tjej. Vi har aldrig träffats tidigare, så det var roligt att lära känna henne. Hoppas vi kan göra om vår lilla visit i nästa vecka, då alla hennes barn är hemma. Elliot & Wilma var ju på dagis när vi var där idag. Så nästa gång blir det fullt hus :)

Vi kom hem runt lunch, Belle hade somnat i bilen så hon fick sova klart i stolen. Sov kanske 20 minuter, sedan vaknade hon. Fick lunch, fiskbullar & makaroner - MUMS! Hon åt jättebra av det. Sedan somnade hon om. Jag fick natta henne i kanske en halvtimme, innan hon somnade djupt. Hon var så trött, så trött. Hon vaknade inte förrän kl. 4, så hon behövde sova. Det blev ju ingen tupplur på förmiddagen, så hon behövde sin sömn. När hon vaknade åkte vi en tripp till Eurostop. Gick inom H&M och köpte en röd Hello Kitty klänning, en rosa Hello Kitty pyjamas, en rosa Hello Kitty fleecekofta och två ljusrosa strumpbyxor.  Ja, ni förstår att Hello Kitty är populärt här hemma, samt att färgen rosa är en populär färg i hennes garderob:)

Nu ska vi snart åka till Hanna en snabbis. Leka med hennes lilla vovve Elton. Den hunden är ju för snäll, alltså. Säger ingenting och Belle får gosa så mycket hon vill. Har ju alltid koll på dem, för man kan ju inte vara helt säker på att ingenting händer. Belle älskar ju hundar, så det är ju rena himmelriket för henne att få leka med Elton :)

Det var vår tisdag, en helt underbar dag :)


Belle kan gå! Precis i tid för dagis.

2 dagar innan sin 1-årsdag tog Belle sina allra första steg, ca 7 stycken :) Jag fick med alltihop på film, vilket var jätteroligt. På videon hör man mest mig tjuta av förtjusning, haha ^^

Nu, ca 1 år & 2 veckor, går hon långa promenader på egen hand. Det går fortfarande mycket fortare att krypa, men hon går väldigt mycket nu. Tar egna intiaitv till att gå runt också, så det är inte bara när man tjatar på henne. Blir stadigare och stadigare för varje dag, så snart går hon nog på heltid :)  Precis lagom till inskolning av dagis, vilket kommer ske den 15 nov, alltså om ca 1 vecka. Det går fort, minsan. Tänk att min lilla, lilla älskling ska bli ett dagisbarn.. Hon känns mer som en bebis än ett barn, så det är med blandade känslor jag kommer skola in henne på dagis nu. På ett sätt tror jag det passar perfekt att skola in henne nu, för att det förmodligen kommer bli lättare nu än om jag väntar, för hon blir bara mer & mer mammig. Dessutom har jag både skola & jobb nu. Sedan tror jag ju på att det är bra och nyttigt för barn att vistas på dagis. De lär sig att leka med andra barn, att samsas & dela med sig på ett helt annat sätt än när de är hemma. 
Men samtidigt känns hon så liten. Hon är visserligen 1 år och vid den åldern brukar barn skolas in, men hon känns ändå som en liten bebis. Fast det kanske är så alla mammor känner när de ska skola in sina barn på dagis..


Att göra-lista inför inflyttning


Renovering
Måla väggarna i vitt
Byta vardagsrumsgolvet
Riva bort en vägg - Bygga bardisk
• Nytt badrumsskåp
Dörr till sovrummet
Måla om & lägga nytt golv i klädkammaren
Inreda klädkammaren med garderobsystem
• Skaffa en gummilist till duschen
Spotlights i vardagsrummet
• Spotlights i köket
Riva bort hallgarderoberna

Flytta över ifrån gamla lägenheten
• Flytta över matrumsbordet (ev. försöka få den såld, lägga ut på Blocket)
• Flytta över sängen & spjälsängen
• Flytta över byrå & liten bokhylla
• Flytta över alla andra prylar & saker

Inredning
• Få soffan (1 vecka innan jul)
• Köpa Tv-bänk & soffbord
• Köpa 2 barstolar
• Lampor
• Mattor
• Inhandla tyg till kuddar, sängöverkast & gardiner

Belles lekhörna
• Köpa barnbord + stolar
• Liten matta
En liten bokhylla till alla prylar
• Köpa ett litet leksakskök (Hello Kitty)

Vi räknar med att vi är inflyttade tills nästa helg. Jag längtar som satan.. Z. arbetar i lägenheten varje dag efter jobbet. Han är helt slut, stackarn. Men jag förstår att han vill få allting klart. Jag har förhandlat mig till att få fria händer till inredningen!! Så nästa vecka ska jag & Belle åka runt till varenda möbelaffär i Halmstad och även åka till IKEA för att köpa möbler. Ska bli jätteroligt :) Sedan skall jag köpa tyg till gardiner, kuddar & ett sängöverkast. Mormor ska hjälpa mig att sy, så jag ska bara hitta tygen först.
Allting kommer bli så fint, så fint. Snacka om att höja värdet på lägenheten också, det är en bra investering.
JAG LÄNGTAR!!


En liten paus tills vi fått ordning

Det är mycket som skall göras om i vårt nya hem. Vi har ännu inte kunnat flytta in, så jag väntar otåligt på att få komma in i lägenheten. Det är mycket som skall göras först, så det tar nog sin lilla tid -.-

Bloggen kommer ligga på latsidan nu ett tag. Jag har kameran nerpackad i en låda, kamerasladden i en annan och det är ju inte så roligt att blogga utan bilder och jag hoppas att jag snart får mig en design på bloggen, så då blir det fart på bloggen. Det är ju inte roligt att ha denna fula bloggen >.<


Kämpigt med flytt

Städat, rensat, packat .. Det kan gott & väl beskriva hela min dag idag. Gud vad kämpigt det är att flytta!
Imorgon blir det jobb för min del, 8.00 - 16.00. Belle ska vara hos sin G-farmor & farfar och Z. ska jobba i lägenheten och riva en vägg. Vi har nya planer för lägenheten nu. Vi ska bygga en bardisk, nämligen. Så en halv vägg skall kapas och sedan återstår att måla alla väggar. Sovrummet och klädkammaren är nu klara, så det är ju skönt. Vi ska åka och köpa garderober till klädkammaren, så jag kan börja packa in alla kläder.

Menmen, nu ska jag ner i duschen. Mina älsklingar sover redan, så jag ska skynda mig så jag får krypa ned jämte dem.
Godnatt


Kika på möbler

Godmorgon. Eller förmiddag kanske är mer korrekt. Klockan är ju ändå snart tio. Bellis sover middag just nu och även jag höll på att somna om.. Så underbart skönt det är att somna med Belle. Helt underbart. Jag skall strax börja sminka mig & göra mig iordning. Får passa på medan Belle sover, det är smidigast så.
Idag tänkte jag att Bellis & jag ska åka runt och kika på lite möbler till lägenheten. Måste in en vända till stan också. Jag har en bok på biblioteket som ska lämnas in samt byta en klänning till Belle. Z. är på väg hem från jobbet nu och ska köpa målarfärg. Allting skall ju målas om, så det är bara att sätta igång. Vi var i lägenheten igår och det känns så sjukt pirrigt att flytta in! Lägenheten är så fin, så fin. Så nu ska vi bara precis göra om hallgarderoben, måla alla väggar i vitt och inreda klädkammaren med hyllor. Sedan saknas det ju möbler, självklart ^^ Det kliar i fingrarna på mig, så jag får allt åka och kika på möbler idag. Tv-bänk & soffbord saknas, så det får vi titta på.

JAG LÄNGTAR SÅÅ!


RSS 2.0